Met ónze Saté eet iedereen mee


Saté is een authentiek Indonesisch gerecht en bestaat meestal uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies gemaakt van bamboe. Omdat wij graag een Hollands tintje aan de Saté geven, kiezen wij ervoor om het bij twee grote spiesen te houden. Het vlees betrekken we van de beste Argentijnse leveranciers en is uitermate geschikt om door professionele koks boven diepzwart houtskool gaar te worden geroosterd. Voor minder doen we het niet.


Hollands tintje


Een originele Aziatische maaltijd met een Hollands tintje. Want Saté is ondertussen zo ingeburgerd dat we het bijna een Nederlandse uitvinding zijn gaan vinden. En wees eerlijk. Wie houdt er nu niet van Saté met pindasaus? Gewoon gezellig met vrienden, familie, relaties, bij een receptie, het kampioenschap van uw voetbal of hockeyvereniging of om de maandelijkse kaartavond een exotisch tintje geven.


Saté babi of Saté ajam?


Voor Saté babi of Saté van varkensvlees worden de blokjes veelal uit een schouderkarbonade gesneden. Kipfilet is uitermate geschikt voor Saté ajam. De Indonesische naam voor Saté is soms Sateh. In Maleisië en Singapore komt men het meestal tegen als Satay. In Indonesië maakt men ook gebruik van andere stukken vlees van varken, kip of geit. Voor saté Padang wordt rundvlees gebruikt, bijvoorbeeld uit riblappen.


Pindasaus


Over de Saté wordt in Azië een saus gegoten, die echter niet echt lijkt op de pindasaus die wij gewend zijn. Sauzen voor Saté kunnen, naast de bekende pindasaus, ook gebaseerd zijn op sambal of ketjap.


Bezorgen


Bezorgen is eenvoudig. U maakt uw keuze uit het menu, drukt op de knop verzendenen wij zorgen ervoor dat de op houtskool geroosterde satémaaltijd u binnen drie kwartier bereikt. Heet en pikant, zeer compleet en met aanvullende en bijpassende gerechten. Ook met Atjar? Ja, natuurlijk.


Atjar ketimoen


Saté wordt in Indonesië en Maleisië meestal gegeten met witte rijst of met blokjes kleefrijst, komkommer, rauwe ui of atjar ketimoen. Een smakelijke atjar van komkommer, prei en de beste rode Spaanse pepers. Ondanks de rode Spaanse peper blust atjar de zeer pittige gerechten en is altijd fris van smaak. Uiteraard maken wij onze atjar zelf.we pagina!Sate Amsterdam 4 stars after 2538 reviews
Sate Amsterdam